Welke soorten bedrijfshallen zijn er?

Een bedrijfshal kan verschillende doeleinden hebben. U kunt een bedrijfshal als opslagplaats, informatiecentrum, sporthal of kantoor gebruiken. Sommige bedrijven richten in een bedrijfshal een showroom in. Net zoals dat een bedrijfshal voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zijn er ook verschillende soorten bedrijfshallen te vinden. Welke soorten bedrijfshallen er zijn, leest u in dit artikel.

De verschillende soorten bedrijfshallen

Hieronder lichten we elk soort bedrijfshal toe.

Premiumhal

Een premiumhal valt dankzij zijn halfronde vorm en strakke afwerking erg op. Het is dan ook dé ‘eyecatcher’ onder de bedrijfshallen. Door zijn opvallende verschijning is een premiumhal prima te gebruiken als showroom of informatiecentrum. Bovendien zijn premiumhallen niet alleen in verschillende afmetingen, maar ook in verschillende stijlen te verkrijgen.

Zadeldakhal

Een zadeldakhal is een hal met rechte wanden en een puntdak. Een zadeldakhal wordt veelal op grote oppervlaktes gebruikt. Een zadeldakhal kan verschillende nokhoogtes en zijwandhoogtes hebben. Daarnaast heeft u bij deze hal een ruime keuze aan deuren en kozijnen. Deze hal kan prima dienen als veestal, distributiecentrum, bedrijfspand, opslaghal of fabriekshal.

Orionhal

Een orionhal is een vierkant gebouw met een plat dak, ook wel een platdakhal of kubus-model genoemd. Echter is het dak nooit 100% plat, omdat het regenwater wel gewoon moet worden afgevoerd. Wanneer u elke vierkante meter zo optimaal mogelijk wilt gebruiken, kunt u het beste voor deze hal kiezen. De hal heeft een stalen constructie, maar voor de wandopbouw kunt u uit diverse materialen kiezen.

Romneyloods

De Romneyloods heeft de vorm van een halve cilinder. Dankzij deze vorm is de Romneyloods ontzettend sterk. De Romneyloods is eenvoudig te monteren en te demonteren. Daarnaast is er een simpele fundering nodig en is de prijs van een Romneyloods laag. Hierdoor kan de hal perfect als een tijdelijke opslagplaats of werkplaats worden gebruikt. Door al deze voordelen worden Romneyloodsen soms zelfs gebruikt als tijdelijke stalling voor vee of tijdelijke huisvesting na een ramp.

Varianthal

De varianthal lijkt sterk op de Romneyloods, maar heeft in tegenstelling tot de Romneyloods, rechte wanden. Dankzij deze rechte wanden kan een varianthal efficiënter worden ingezet. Het grote voordeel van de varianthal is dat er geen zware fundering nodig is en de hal vlot en simpel kan worden gemonteerd en weer gedemonteerd. Heeft u tijdelijk een hal nodig? Dan is deze hal een prima optie! Zo is de varianthal een prima tijdelijke opslagplaats, werkplaats of magazijn tijdens grote bouwprojecten.

Wilt u meerdere hallen naast elkaar hebben staan? Dan zijn varianthallen hiervoor uiterst geschikt. Deze hallen kunnen namelijk eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld.

Hoe weet u welke soort bedrijfshal bij u past?

Heeft u tijdelijk een hal nodig? Dan kunt u het beste kiezen voor de Romneyloods of de varianthal. Wilt u graag een goede indruk op uw klanten maken en zoekt u voor vast een hal om als kantoorruimte te gebruiken? Dan is de premiumhal waarschijnlijk voor u een goede keuze.

Wilt u graag zeker weten voor welk soort bedrijfshal u het beste kunt kiezen, dan kunt u zich altijd door ons laten adviseren. Wij zijn al ruim 25 jaar een specialist in hallenbouw. Door de jaren heen hebben wij verschillende soorten bedrijfshallen gebouwd. Door onze kennis en ervaring, weten wij bij elk doeleind precies welke hal daar het meest voor geschikt is. Bovendien kunnen wij een bedrijfshal compleet naar uw wensen bouwen, zodat het altijd voor uw specifieke doeleinde geschikt zal zijn.

Hoeveel kost elk soort bedrijfshal?

Wij kunnen bij elk soort bedrijfshal geen vaste prijzen geven. De prijs van een bedrijfshal hangt namelijk niet alleen af van welk soort hal u kiest, maar ook van ander factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welk soort deuren, kozijnen en materiaal u voor de zijwanden kiest. Daarnaast hebben ook de afmetingen invloed op het uiteindelijke kostenplaatje. Wilt u graag een prijsindicatie krijgen? Dan mag u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk behandelen.

Terug naar overzicht