Hoe kunt u duurzaam een bedrijfshal bouwen?

Tegenwoordig houden we steeds meer rekening met het milieu. Dat moet ook wel, want het milieu staat onder druk. Het milieu wordt grotendeels belast door het bouwen en gebruiken van gebouwen. Dit is een erg goede reden om duurzaam een bedrijfshal te (laten) bouwen. Hoe u dat kunt doen, leest u in dit artikel.

Laat uw bedrijfshal bouwen met een staalconstructie

Wanneer u een bedrijfshal laat bouwen, kunt u kiezen uit een betonnen constructie en uit een staalconstructie. Wilt u duurzaam een bedrijfshal bouwen? Dan kunt u het beste kiezen voor een stalen constructie. We leggen hieronder uit wat hiervoor de redenen zijn.

Staal wordt duurzaam vervaardigd

Wanneer er staal wordt vervaardigd, gaat dit erg duurzaam. Bij het vervaardigen van staal is er namelijk niet tot nauwelijks bouwafval. Producten die bij het vervaardigen van staal om de hoek komen kijken zoals gas en hoogovencement, worden opnieuw gebruikt. Doordat staal zelf ook wordt hergebruikt, hoeven grondstoffen als ijzererts en kolen steeds minder gewonnen geworden.

Lange levensduur

Heeft u eenmaal een bedrijfshal met een stalen constructie? Dan kunt hier jarenlang profijt van hebben. Anders dan een betonnen constructie, kan een hal met een stalen constructie goed worden (her)ingedeeld. Dankzij de skeletvormige constructie kunnen binnenwanden gemakkelijk worden verplaatst en kunnen gevelelementen eenvoudig worden vervangen. Bovendien kunt u bij een stalen constructie zelfs verdiepingen samenvoegen of trappenhuizen en liften toevoegen. En wilt u uw bedrijfshal uitbreiden? Ook dat is bij een stalen constructie geen enkel probleem. Hierdoor kan een bedrijfshal met een staalconstructie door de jaren heen elke keer weer aan uw wensen en behoeften worden aangepast. Dat is de reden dat een bedrijfshal met een stalen constructie lang mee zal gaan.

Staal gooien we niet weg

Zoals we hier boven benoemden, gaat een stalen constructie lang mee omdat u ermee alle kanten op kunt. Wordt staal niet meer in een bepaald gebouw gebruikt? Dan worden de onderdelen niet weggegooid, maar gedemonteerd en bewerkt. Na de bewerking kunnen de onderdelen weer bij een nieuw gebouw worden gebruikt. Daarnaast kan er van gebruikt staal weer nieuw staal worden geproduceerd. De kwaliteit van staal gaat tijdens dit proces niet achteruit, waardoor staal elke keer weer gerecycled kan worden. Bovendien wordt van staal alleen gebruikt wat echt nodig is. Hierdoor wordt er geen staal verspild.

Niet alleen goede keuze bij vaste gebouwen

Wellicht lijkt het door wat we hierboven hebben benoemd, net alsof een stalen constructie alleen een goed idee is als u voor een lange periode een bedrijfshal nodig heeft. Echter is dat zeker niet het geval. Ook voor tijdelijke gebouwen is een stalen constructie de juiste keuze. Waar betonnen constructies lastig te verwijderen zijn, zijn stalen constructies eenvoudig te demonteren. Hierdoor is het juist een goed idee om bij tijdelijke bedrijfshallen te kiezen voor een staalconstructie.

Wilt u ook een bedrijfshal met staalconstructie?

Wilt u graag een bedrijfshal met een staalconstructie laten bouwen? Dan kunt u hiervoor bij Olde Hensken B.V. terecht. Wij hebben al ruim 25 jaar ervaring in het bouwen van verschillende bedrijfshallen van staalconstructies. U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen.

Terug naar overzicht