De voordelen van een stalen bedrijfshal

Bij het bouwen van een bedrijfshal is doorgaans de vraag: kiest u voor een betonnen constructie of voor een stalen variant? De kosten van een stalen constructie lijken op het eerste gezicht hoger dan die van een betonnen constructie. Echter kunt u door te kiezen voor een stalen bedrijfshal op meerdere vlakken kosten besparen. We vertellen u er hier graag meer over!

Waarop kunt u kosten besparen?

Zoals we hierboven al benoemden, kunt u door te kiezen voor een stalen constructie op veel facetten kosten besparen.

De facetten waarop u kosten kunt besparen, zijn:

  • Het ontwerp;
  • De productie;
  • De bouw;
  • De afbouw;
  • En zelfs het hergebruik van een bedrijfshal.

Slimme keuzes omtrent fabriceren en monteren constructie

Wij raden u aan om voor een stalen constructie te kiezen. Dankzij een stalen constructie is uw bedrijfshal namelijk ontzettend sterk en kan het wel tegen een stootje. Bovendien kunt u veel geld besparen door het maken van slimme keuzes omtrent de constructie. Kiest u namelijk voor eenvoudige verbindingen en zo min mogelijk diverse constructie-elementen? Dan kost het veel minder geld om een stalen constructie te fabriceren én zelfs ook om te monteren.

Een eenvoudige constructie kan grotendeels al in de fabriek worden gemaakt. Hierdoor zijn er minder arbeidsuren en montagekosten op de plek nodig waar de hal wordt gebouwd. Daarnaast hoeven er ook minder of zelfs geen hulpmiddelen zoals steigers worden gebruikt. Dat scheelt weer in de kosten.

Lichte fundering nodig

Door het lichte gewicht van een stalen bedrijfshal, is doorgaans een lichtere fundering al genoeg. Kiest u bijvoorbeeld voor een 3-laags bedrijfshal met een stalen constructie? Dan kunt u al tussen de 10 á 15% funderingskosten besparen. Daarnaast kan een stalen constructie prima worden gebouwd op slechte ondergronden en locaties waar niet veel ruimte is.

Meerdere functies mogelijk en eenvoudig aan te passen

Een stalen constructie kan voor diverse functies en doeleinden worden gebruikt. Daarnaast kan de indeling van een hal met een stalen constructie prima nog op korte termijn voor de oplevering worden gewijzigd. Daarnaast kunnen de gevels en binnenwanden van een hal bij een stalen constructie van elk denkbaar materiaal zijn. Hierdoor kunt u zelf kiezen welk geschikt materiaal u voor de binnenwanden en gevels wilt gebruiken.

Zelfs na verloop van tijd!

Wilt u na verloop van tijd wat aan de gevels of wanden veranderen? Of wilt u het gebouw aanpassen voor een andere invulling dan waarvoor de hal is gebouwd? Bij een bedrijfshal met een stalen constructie is dat geen enkel probleem. Het is bij zo’n hal zelfs mogelijk om de hal eenvoudig uit te breiden. Dit bespaart u niet alleen veel kosten, maar verlengt ook de levensduur van de bedrijfshal. En dat is weer goed voor het milieu.

Laat een stalen bedrijfshal geheel naar uw wens bouwen!

Overweegt u om een stalen bedrijfshal te nemen? Wanneer u uw stalen bedrijfshal door Olde Hensken B.V. laat bouwen, schakelt u de hulp in van een echte specialist op het gebied van stalen constructies. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise, kunnen wij een stalen bedrijfshal compleet naar uw wens maken. Al onze constructies zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar kunnen ook nog eens in verschillende kleuren worden gespoten. Hierdoor zal uw bedrijfshal een stalen, stevige basis krijgen die niet alleen jarenlang mee zal gaan, maar die ook nog eens bij de uitstraling van uw bedrijf past.

Contact

Een staalconstructie heeft dus vele voordelen. Het beste kunt u een stalen bedrijfshal laten bouwen door een erkend, specialistisch bedrijf zoals Olden Hensken B.V.. Dan weet u namelijk zeker dat uw bedrijfshal een sterke, betrouwbare én duurzame basis krijgt. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij vertellen u graag meer over onze service.

Terug naar overzicht